joi, 27 ianuarie 2011

Prima mea geanta

Prima geanta facuta de mine-Tutorial.

Eu am avut ca material vinilin de la un sacou descusut de mine.Dupa acelasi tipar am croit din vinilin si din panza tare partile gentii.

Printr-o cusatura aplicata pe fiecare latura am atasat panza tare de partile gentii.
Prin calcat se exclude caci se topeste vinilinul si asa em evitat intinderea vinilinului.

Nu uitati e important se se unga cu ulei sa poata fi cusut ,pentru a evita intinderea vinilinului.

Am cusut fundul gentii de laterale.Vipusca e facuta in casa.
Am fabricat o vipusca(eu nu aveam drum la oras sa-mi pot cumpara)din o fasie croita pe bie si un fir de curent(nu cu lite,ci doar un fir de aluminiu imbracat in plastic) ca sa am o anumita rigiditate a gentii.Am cusut lateralele cu fetele gentii iar intre ele am pus vipusca.

Dupa acelasi tipar am facut din captuseala interiorul gentii.Am marcat unde vor veni aplicate buzunarele.Buzunarele sunt din captuseala cu o fasie de vinilin aplicata in partea de sus.Eu am facut 2 buzunare interioare.
Le-am aplicat pe amandoua pe captuseala interioara.Pe exteriorul gentii am aplicat un buzunar din vinilin dublat de panza tare si captuseala.
L-am aplicat.
Iar ca sa se inchida am cusut de mana arici.Am croit bretelele.Le-am cusut inpreuna cu o fasie de panza tare.


Am croit partile de deasupra am dublat-o cu panza tare si am aplicat un fermoar detasabil.Am mai taiat doua bucati din banda pe bie.Am aplicat bretelele.Am aplicat capacul gentii,impreuna cu captuseala si cusatura am imbracat-o in fasia pe bie.Am incheiat-o si pe laterale,introducand capetele fermoarului in interior.
Asa arata interiorul


Am pus arici pentru a inchide buzunarul exterior si am aplicat o floare primita pentru a o decora.Aici e deja plina gata de purtare.


Un comentariu:

  1. Faina geanta Magda, multumim pentru tutorial.. Ai un premiu virtual la mine pe blog... tot ce trebuie sa faci, daca vrei sa-l accepti, este sa copii imaginea si sa il dai la inca 10 bloguri preferate de tine... te astept sa-l ridici!!

    RăspundețiȘtergere